Bescherm werknemers tegen inkomensterugval
WIA Metalektro verzekeringen

De WIA Metalektro verzekeringen zijn samen met sociale partners/cao-partijen op maat ontwikkeld voor alle werkgevers en werknemers die onder de cao Metalektro vallen (zie 3.8.6 en 3.8.7). De verzekeringen sluiten dus goed aan op de cao-afspraken.

Naast verzekeren willen we gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers ook zo goed mogelijk helpen terug te keren in de Metalektro. Daarom startte mei 2024 het programma Re-integratieadvies. Lees meer over deze gratis aanvullende dienstverlening in het nieuwsbericht.

Een zieke werknemer melden?

Vanaf 1 januari 2023 voert Centraal Beheer de WIA Metalektro verzekeringen uit voor werkgevers die rechtstreeks verzekerd zijn. Avéro Achmea voert de verzekeringen uit voor werkgevers die via de tussenpersoon Aon zijn verzekerd.

Ook voor een administratieve vraag of een gratis oriëntatiegesprek neem je contact op met de inkomensexperts bij Centraal Beheer of Avéro Achmea.

Centraal Beheer Avéro Achmea

Meld je werknemers aan via het online meldloket

Log met je inlogcode in bij het meldloket (via Verzuimdata Nederland). Doe je dit voor het eerst, maak dan een profiel aan. Je ziet je werknemers- en verzekeringsgegevens en je kunt deze aanvullen. Werknemers die al verzekerd waren voor 2 december 2022 zijn automatisch in het meldloket gezet. Je hoeft alleen nog hun verzekeringskeuze in te vullen. Controleer ook het ingevoerde loon van je werknemer. Vul het daadwerkelijke loon in. Dus bij parttimers reken je niet om naar een fulltime jaarloon.

Aanpassingen zoals uitdiensttredding, loonaanpassingen, cao-verhogingen of adreswijzigingen geef je ook door via het meldloket.

De WIA Metalektro verzekeringen zijn scherp geprijsd

De werkgeversorganisatie FME en de vakbonden (FNV Metaal, CNV, De Unie en VHP2) werken samen in de Raad van Overleg in de Metalektro (ROM). Ook in 2023 geeft de ROM weer korting op de premie. Hierdoor blijven de premies van de WIA Metalektro verzekeringen gelijk met vorig jaar. De premie wordt ingehouden op het brutoloon, dus ook nog eens fiscaal voordelig.

Veelgestelde vragen

Meestgestelde vragen

Contact

Vragen over de uitvoering van de WIA Metalektro verzekeringen?

Kijk op de site van Centraal Beheer of bel (055) 579 8198.
Of kijk op de site van Avéro Achmea. Daar vind je ook de telefoonnummers van de adviseurs.

Vragen over de cao Metalektro?

Bel de ROM: (070) 317 1900. Of stuur een e-mail naar info@romcao.nl.

Samen in de WIA Metalektro